Frisian Boat Show: zaterdag 1 en zondag 2 april 2017

Open huis bootverhuurders

Open huis Veldman
Open huis Veldman Yacht Charters.

SNEEK (NL) – Op zaterdag 1 en zondag 2 april 2017 van 10.00 tot 17.00 uur houden Friese jachtverhuurbedrijven en andere watersportbedrijven open huis. Zie de deelnemerslijst. De open dagen bieden een ieder de gelegenheid om gratis kennis te maken met het vaarbewijsvrij motorbootvaren, zeilen en nieuwe ontwikkelingen in de watersport zoals e-boating.

De deelnemende bedrijven bieden de bezoekers een kijkje achter de schermen en stellen beginners en gevorderden in de gelegenheid een proefvaart te maken met een huurjacht. Het open huis is eigenlijk een in-water-show vlak voor de aanvang van het vaarseizoen. Dan liggen de bedrijven en de boten er op z’n mooist bij en zijn bijna alle huurschepen nog aanwezig en te bekijken. Verhuurders vrolijken het open huis op met een hapje en een drankje en soms live-muziek.

Veldman Yacht Charters Sneek.

Informatie:

Boot huren in Friesland: www.boatcharterholland.nl en www.frieslandholland.nl 
Vakantiehuis in Friesland huren: www.frieslandholland.nl

 

 

 

1 en 2 april 2017 e-boat show bij Hoora in Heeg

Proefvaren met tien zeer verschillende elektrisch aangedreven motor- en zeilboten

HEEG (NL) – In een hoog tempo verschijnen elektrisch aangedreven boten op de markt. Wat elektrisch varen betreft is Friesland koploper in Europa dankzij door de provinciale overheid gestimuleerde ontwikkelaars van bootrompen met minimale weerstand in het water, motoren en accu’s.

Holland E-boat Show in de haven van Hoora Gouden Boaijum 10 in Heeg: proefvaren met zeer
uiteenlopende elektrische sloepen, toerboten, zeilboten en een unieke canal cruiser die speciaal is
gebouwd voor de Elfstedenroute. Ook zijn in de haven presentaties en demonstraties van de nieuwste
lichtgewicht elektrische buitenboordmotoren.

Bekende ondernemingen in de watersport- en energiebranche als Hoora, MG Energy Systems, Aquatro, Stille Boot, Water World Electronics, Torqeedo, Epropulsion, Lillebror Marine en Vripack hebben Friesland als uitvalsbasis voor productontwikkeling en langdurige testvaarten. Nergens anders ter wereld zijn zoveel pleziervaartuigen met een elektromotor in gebruik als in deze provincie: van sloep en motorjacht tot zeilpraam en rondvaartboot. Een Tesla-achtige speedboot verschijnt nog dit voorjaar op de snelvaarzones.